Hlavní navigace

Názor k článku ČVUT bude učit videohry, Pěchouček mění výuku počítačových věd od dino - Co dnes potřebujete k tvorbě rozsáhlejší počítačové hry?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2016 17:29

    dino

    Co dnes potřebujete k tvorbě rozsáhlejší počítačové hry? Někoho, kdo udělá špinavou práci ("napíše to"). Scénáristu, aby to bylo zajímavé. Grafika, aby to bylo pěkné. Muzikanta, aby udělal podkres, který dodá správnou atmosféru. Někoho, kdo to celé bude řídit. A možná i někoho, kdo to prodá.

    Jedna možnost je, že si na každou část najdete někoho, kdo tomu fakt rozumí, na ten scénář někoho, kdo umí psát scénáře (ať už ke hrám nebo seriálům), a na špinavou práci programátora, který umí napsat herní engine stejně jako třeba vizualizaci medicínských dat či fyzikální simulaci.

    Druhá možnost je sehnat někoho, kdo umí tohle všechno, na střídačku programuje, skládá hudbu, kreslí komiksy a občas napíše nějaký ten scénář. Opravdu ale věříte tomu, že takovéhle lidi produkuje nějaký bakalářský program na VŠ?

    Určitě by šlo sestavit takový, který by do všech těchto oblastí zasahoval, mám ale pocit, že by jeho absolvent byl ještě marnější než ten, co projde tímto.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).