Hlavní navigace

Cybersex zabírá lidem méně času, než se čekalo

30. 7. 2001
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Telecom dostatne lukrativní státní zakázku bez konkurzu ˙ Budou domény o polovinu levnější? ˙ Vláda zavádí elektronický podpis ˙ Uvěznění ruského programátora vyvolalo protesty ˙ Obchod Amazon.com zlevní knihy ˙ Oblíbené internetové portály se začnou platit ˙ Telecom Austria spojil Prahu a Vídeň 320 Gbit/s

W32/SirCam@mm – digitální epidemie

Předminulý víkend přinesl českému Internetu další počítačový virus, který se šíří prostřednictvím elektronické pošty. Jmenuje se W32/SirCam@mm a tělo emailové zprávy – ve které se vyskytuje – začíná: „Hi, how are you?“ nebo „Hola como estas?“, protože virus pochází z Mexika. Přestože ještě v pondělí nejrůznější antiviroví odborníci předpokládali „špičku“ počátkem minulého týdne, ve skutečnosti se objevila až v jeho závěru a množstvím zasažených počítačů připomíná digitální epidemii. W32/SirCam@mm se mezi tím vyšplhal do čela hitparád výrobců antivirových programů.

Průměrný náruživý milovník cybersexu stráví na pornografických stránkách pouze tři hodiny týdně (Marital and Sexuality Centre)

Telecom dostatne lukrativní státní zakázku bez konkurzu

Vláda ve středu potvrdila své (březnové) rozhodnutí o tom, že Český Telecom vybuduje kompletní komunikační síť pro instituce veřejné správy. (…) Přijatý návrh rámcové smlouvy tak firmě zajistí na pět let tržby ve výši několika miliard korun ročně, aniž by se musela potýkat s konkurencí. Na tuto velkou státní zakázku totiž vláda nevypsala žádné výběrové řízení. Generální ředitel Telecomu Přemysl Klíma ale podezření z protežování své firmy odmítá. A to přesto, že se jen deset dnů před rozhodnutím kabinetu sešel na úřadu vlády s šéfem sboru premiérových poradců Miloslavem Šloufem. /zdroj/

Více než 20 milionů američanů si koupilo letenky nebo zařídilo cestovní záležitosti prostřednictvím webu (PhoCusWright)

Budou domény o polovinu levnější?

Zatím ne, ale nejedná se o takovou utopii, jak by se na první pohled mohlo zdát. Na poslední valné hromadě sdružení pro správu národní domény .cz CZ-NIC přišla právě s tímto návrhem společnost AliaWeb a překvapivě neprošel pouze o dva hlasy. Současné ceny totiž podle odhadu firmy několikanásobně (přibližně pětinásobně) převyšují příjmy, které by byly potřeba pro správu národní domény. Odhad společnosti AliaWeb činí 20 milionů korun, přičemž současné příjmy činí více než 100 milionů korun ročně. Správa domén ovšem není chov drobného domácního zvířectva a náklady nerostou lineárně.

Podíl mezi 30 a 35 procenty na českém trhu hlasových služeb by mohli během pěti až šesti let získat konkurenti Českého Telecomu (COL)

Vláda zavádí elektronický podpis

Jednání s úřady má lidem usnadnit elektronická podoba komunikace, kterou vláda uvádí do praxe na základě dnes přijatého nařízení. Jde o prováděcí předpis k zákonu o elektronickém podpisu, který vstoupil v platnost zhruba před rokem. (…) Předpis (…) počítá se zřízením elektronické podatelny, s pověřením zaměstnanců tvorbou a ověřováním elektronických podpisů a se zajištěním kontroly přijatých podání v elektronické podobě. Elektronické podatelny budou přijímat dokumenty v podobě emailových zpráv. Podatelna finančního úřadu tak například umožní občanům podávat daňová přiznání v elektronické podobě. /zdroj/

Minimálně 20 procent amerických uživatelů Internetu navštívilo stránky s explicitním sexuálním obsahem (Marital and Sexuality Centre)

Uvěznění ruského programátora vyvolalo protesty

Případ zatčení ruského programátora Dimitrije Skljarova, který původně do Las Vegas přijel přednášet na konferenci Def Con, obsazuje hlavní zprávy, vede k odvolávání účasti na konferencích na území Spojených států a především vyvolává diskuse o svobodě tvorby softwaru a vědeckého výzkumu. Moskevský student a zaměstnacec společnosti ElcomSoft byl zatčen před odletem agenty FBI, protože vyvinul Advanced eBook Processor, který umožňuje ukládat vícenásobné kopie textů ve formátu Adobe eBook. Skljarov tak sice jednal v souladu s ruským právem, ovšem v rozporu s americkým.

V roce 2003 utratí američané za nákup letenek online 17 procent veškerých cestovních výdajů ve Spojených státech (PhoCusWright)

Obchod Amazon.com zlevní knihy

Zlevněné knihy mají do internetového obchodu Amazon.com přilákat nové zákazníky. Tržby největšího webového supermarketu na světě totiž rostou mnohem pomaleji, než investoři očekávali. (…) Amazon chce i nadále splnit předpoklad, že na konci roku bude mít k dispozici 900 milionů dolarů v hotovosti. To ovšem splní jen proto, že od koncernu AOL Time Warner získal Amazon investici 100 milionů dolarů. (…) Zajímavý je také bližší pohled na investici AOL Time Warner. (…} AOL ji odůvodňuje nákupem některých prodejních technologií z produkce Amazonu. /zdroj/

BRAND24

Britská vláda chce utratit čtyři miliony liber za kampaň na „bezpečný sex“. Jedná se o větší reklamní výdaje, než má Procter & Gamble (ČIA)

Oblíbené internetové portály se začnou platit

Současná celosvětová prohlubující se krize internetového sektoru a obrovské finanční ztráty nutí už i webové verze tradičních evropských médií, aby zpoplatnily dosud zdarma poskytovaný přístup na jejich stránky. Minulý týden oznámilo vedení internetové podoby renomované encyklopedie Britannica.com, že v krátké době bude možné získat vstup do databáze informací pouze po zaplacení ročního poplatku 50 amerických dolarů (přibližně 2.000 korun). Podobný krok avizoval i britský list The Times a chystají se k němu údajně i deníky Telegraph a Guardian.

Počítačové hry dají generaci mladých Britů úroveň koordinace a koncentrace, která je ekvivalentní vrcholové atletice (ESRC)

Telecom Austria spojil Prahu a Vídeň kapacitou 320 Gbit/s

Provoz širokopásmové sítě s kapacitou 320 Gbit/s mezi Vídní, Brnem a Prahou dnes zahájila rakouská telekomunikační firma Telekom Austria. Během několika dnů bude dokončen zbytek optického okruhu z Prahy přes Frankfurt a Mnichov zpět do Vídně. (…) Telekom Austria, který ze 100 procent vlastní tuzemskou internetovou firmu Czech On Line, tak poprvé investoval do vybudování vlastní infrastruktury v zahraničí. V příštím roce by měl širokopásmovou síť pod názvem European Jet Stream rozšířit okruh z Vídně do Budapešti a Bratislavy (…) a později spojení přes Budapešť do Záhřebu a Lublaně. /zdroj/

Celosvětové výdaje na informační technologie letos stoupnou o devět procent – krach NASDAQ se do celosvětových výsledků nepromítl (IDC)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Score => Lupa.cz => M&W => Advertures => McCann Prague => Leagas Delaney Hamburg / Prague => Dark Side => [?]

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).