Hlavní navigace

Názor k článku CZ.NIC uvádí nový Katalog routerů, rádce pro domácího uživatele od Trident - Otazkou je jestli pusti na ty krabicky neco...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2013 17:53

    Trident (neregistrovaný)

    Otazkou je jestli pusti na ty krabicky neco jineho nez IPv6 testy. Test pod zatezi, test co dela pri vysokem poctu spojeni, kolik toho uroutuje, dlouhodobou stabilitu, penetracni testy atp. Nekdo by si s tim musel i chvilku hrat aby zjistil na kolik funguji ruzna prezentovana udelatka.
    D-Link je typicky tim, ze vybleje jeden produkt, udela maximalne jeden release softu a tim podpora konci. A mily modem ma nejen polofunkcni firmware ale i bezpecnostni diry.
    Real life story:
    Bila smrt ala hujaja hg520i s defaultnim setingem od o2 stabilita nic moc. Nehlede na to ze se mohou znacne lisit hodnoty linky dvou stejnych typu modemu.
    Staci ale nahrat jiny firmware (ten se nereleasuje pro vsechna zarizeni stejne ale objednava si ho poskytovatel na zakazku), zmenit puvodni nastaveni a slape jako po masle. Trochu disasemblovat firmware a zjistit "tajne" prikazy napr na rizeni vykonu wifi abysme nesvitili az na naves. Ale stejne se da shodit nastavenim vice otevrenych portu pres UPnP. Nahodne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).