Hlavní navigace

Názor k článku CZ.NIC výrazně zasáhl do případu Mr.Lin(x) od Petr S. - Tak se prosím podívejte cca o 3 příspěvky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 2001 15:54

    Petr S. (neregistrovaný)
    Tak se prosím podívejte cca o 3 příspěvky výš. Já mluvil o stavu www v lednu 2000 a vy jste mi odpověděl, že to žádný váš web tenkrát ještě nebyl, a pak cosi o generálech. Proto jsem si vyhledal datum převedení domény.

    Soudím tedy, že to váš web přece jen byl, proto mi zkuste odpovědět na původně položenou otázku. Proč jste na SVÉM www ještě kolem poloviny ledna 2000 měli ve smlouvě (i pravidlech komunikace a řešení sporů), která údajně platila od roku 1997, a jejíž plnění přebírá dnem 1.9.1999 CZ.NIC z.s.p.o., jako poskytující stranu neexistující organizaci CZ-NIC z.s.p.o. a nikoliv EUNET? A dá se dnes vůbec nějak dostat ke správnému textu této již neaktuální smlouvy? (Vím, že nebyla s vámi, ale - podle sdružením publikovaných zpráv - navazovali jste na ní. A na disku by se snad místo na její opětovné vystavení ve správném znění mohlo přece jen najít...)

    To bylo to jediné, co jsem chtěl původně vědět. Mé příspěvky se pak odvíjely od vašich reakcí. Měl jsem také obavy, co se stane, až žezlo převezme někdo jiný, a "staré" smlouvy z www opět nenávratně zmizí, či budou zpochybňovány. (Viz vaše dřívější: ...nevím, jaký vztah měl ten dokument k doménám... )

    Mohlo samozřejmě původně jít jen o něčí přehmat. Proč jste to tedy místo zrušení raději jen neopravili? Zmíněný redaktor Eura si to pak mohl ověřovat jak chtěl, ale při neexistenci písemných smluv a takové fatální chybě v jediném místě publikování se nemohl dobrat pravdy. Tak mu to prosím nevyčítejte.

    Do sdružení vstupovat nehodlám, přesto díky za nabídku. Stále si však myslím, že když dokážete napsat skript k vygenerování potvrzujícího mailu, jistě by se našel čas na skript k vygenerování datumu a názvu konkrétního zájemce do připraveného textu smlouvy. Nic nákladného a neekologického na tom nevidím. Možná byste pak ani nemusel odpovídat na tolik dotazů. Možná to většině českého internetu nestojí za další úvahy. Ale tu odpověď na původní dotaz bych přivítal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).