Hlavní navigace

Názor k článku Czechware aneb Jak legalizovat spam od Karel Zvára - Dle mého názoru je zmiňovaná novela zákona o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2002 12:12

    Karel Zvára (neregistrovaný)
    Dle mého názoru je zmiňovaná novela zákona o regulaci reklamy opravdu velmi nešťastná. Stanovit, že "reklama, která obtěžuje se zakazuje" v podstatě může znamenat, že je (přinejmenším) zakázána reklama vkládaná do televizních pořadů, reklama na billboardech u silnic (obtěžuje řidiče a dokonce může způsobit škodu - např. kdysi reklama na firmu "Neuber" na R10 - třeba to někdo vezme jako výzvu) a podobně. Teď, když píši tento příspěvek, mne právě obtěžuje reklama vedle loga Lupy - nějaká invaze a lítá tam zaměřovač.. ;-)

    Mám za to, že jediný způsob jak příjmu spamu zabránit je lépe využívat možností filtrace pošty už při jejím příjmu. Každý mailbox je umístěn na nějakém MX serveru, proč by tedy uživatel neměl mít možnost blokovat adresy (či celé domény), od kterých si nepřeje dostávat poštu?

    Co vidím jako největší problém je možnost zatěžovat uživatele služeb. Týká se to Oskara, televize a třeba také Lupy :-). Můžete samozřejmě namítnout, že Lupa je zdarma, otázkou však je: může proto Lupa porušovat uvedený zákon?

    Suma sumárum: Zákon, který vyžaduje při každém užití rozhodování správního úřadu není dobrý, protože nic moc neřeší a jen přidělává práci úředníkům a zatěžuje kapsy nám, kteří je platí..

    Karel Zvára
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).