Hlavní navigace

Názor k článku Daně letos přiznaly přes Internet tři tisíce lidí od S. Kunc - --- Rozhodne nejsem zadnym velkym fanouskem a obdivovatelem statni...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2003 14:13

    S. Kunc (neregistrovaný)
    ---
    Rozhodne nejsem zadnym velkym fanouskem a obdivovatelem statni stravy. Ale prijde mi docela skoda, ze kdyz uz se nekde aspon neco malo povede zrealizovat, tak se hned na to snese silena kritika, a to jeste z (podle me) dost nepodstatnych duvodu (pokud samozrejme nepovazuji za duvod pohlazeni sveho vlastniho ega tim, jak jsem se vyclenil ze skupiny "pouze laiku").
    ---

    Vite co mi vadi nejvice? Ze se vytvari prekazky tam, kde vubec byt nemusi.

    Dnes muzete pomoci PC delat spoustu veci a mezi nimi i podavani danovych priznani. Mame standardy HTTP, HTTPS, HTML, XML atd. Takze zvolime nejaky standard (ne MS word neni standard, jeho specifikaci znaji v Microsoftu, nikde jinde jsem ji nevidel). Dale zvolime nejakou verzi tohoto standardu aby byla dostatecne podporovana. (Az potud to statni sprava udelala dobre.) A ted to v tomto standardu implementujeme. Kde je problem? Nikde. Aha, asi to bylo moc jednoduche.

    Takze alternativni postup. Pouzijeme co nejvice "rozsireni", ktere ve standardu nenajdete. Timto se specializujeme na co nejmensi pocet aplikaci. Zakonite vznikne mensina lidi, kteri sice maji software pro praci se standardy, ale to vybrane tridy aplikaci proste nepatri. Tem rekneme, ze je jich malo.

    Timto jsme prokazali cinnost, vetsina lidi to muze pouzivat a kdyby nemohla stejne by nechtela a kdyby chtela, tak stejne nebude protestovat atd.

    Na protesty budeme odpovidat, ze holt uz je to hotove a ted by se "zbytecne" utraceli penize za upravy. Takze problem vznikl. Uz je to dobre. Muzeme v teto strategii pokracovat tak dlouho, dokud nas nekdo neodhali v televizi (ale obcanske judo moc pocitace nesleduje) nebo dokud nas neodsoudi nejaky mezinarodni soud (ale co na nekoho to svedeme a sankci zaplatime z dani) atd.

    Zapomnel jsem na nektery krok?

    S. Kunc
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).