Hlavní navigace

Názor k článku Data do tří dnů, jinak milionová pokuta aneb Jak ČTÚ chystá srovnávač tarifů od REJJA - Tak si to přečtěte ještě jednou a zjistíte,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 11. 2020 18:08

    REJJA

    Tak si to přečtěte ještě jednou a zjistíte, že Srovnavač tarifů musí poskytovat úplný seznam služeb, včetně balíčků, na úroveň adresního místa. Pak jděte za nějakým poskytovatelem a zeptejte se ho, jak moc chce pod milionovou pokutou udržovat systém odevzdávání takových dat a nemít smluvní volnost.
    Pak jděte za jiným a také se ho zeptejte, které tarify do takové státem provozované Heureky poskytne, když dělá bezdrátový internet a neví, jakou službu na daném místě vlastně poskytnout dokáže, dokud tam nepřijede dostupnost zjistit. Přirozeně zapíše tu nejvyšší teoretickou. A ta je jaká? Gigabit? Proč ne.
    Jinými slovy - úkol regulátora není starat se o spotřebitele a podnikatele proti jejich vůli s hrozbou vysokých sankcí.
    V Evropském kodexu elektronických komunikací srovnavač tarifů je toto:

    Příslušné orgány v případné koordinaci s vnitrostátními regulačními orgány zajistí, aby koncoví uživatelé měli bezplatný přístup nejméně k jednomu nezávislému nástroji srovnání, který jim umožní porovnávat a posuzovat různé služby přístupu k internetu a veřejně dostupné interpersonální komunikační služby založené na číslech a případně veřejně dostupné interpersonální komunikační služby nezávislé na číslech z hlediska:
    a) cen a sazeb služeb poskytovaných za opakované nebo s používáním související přímé peněžní platby, a

    b) kvality poskytované služby, je-li nabízena minimální kvalita služby nebo je-li podnik povinen takové informace zveřejnit podle článku 104.

    Není tam ani slovo o sdělování na úrovni adresního místa. Odevzdávat standartní tarify do nějakého webu problém nikdo nemá, pokud zůstane volnost dojednávat individuální tarify podle potřeb spotřebitele a schopnosti sítě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).