Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Datové schránky: co dnes s elektronickými cáry papíru? od MB - Praxe ukázala jaký nesmysl bylo zavedení ISDS v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 3. 2011 7:40

    MB (neregistrovaný)

    Praxe ukázala jaký nesmysl bylo zavedení ISDS v podobě jaká je.

    Místo aby firma nebo nějaká fyzická osoba (DS si zřídí dobrovolně jen blázen) obdržela doporučený dopis z úřadu, dostane jakýsi soubor a starej se. A starání stojí peníze - 30 Kč za stránku a to i prázdnou, pokud se úředníku podaří. Dále algoritmy ověřování platnosti certifikátu jsou nespolehlivé. Stále se ověřuje podle toho jaké kořenové certifikáty má konkrétní počítač. Úředníci problematice navíc vůbec nerozumí a jsou bezradní. Už i zaevidování konverze na úřadě (do spisové služby) je často špatně, třeba chybí číslo jednací nebo je nesmyslné.

    A časová razítka? S těmi si systém už vůbec neví rady. Ví se jen, že tu budou další poplatky za každou zprávu. Umíme dnes snad ověřit od certifikační autority, zda podpis platil třeba před rokem.?Legislativa to rovněž nezná. Časové razítko s "podpisem" Acrobati také neumí a CP už vůbec, jak je zmíněno. A k čemu se váže časové razítko na datové zprávě? K obálce nebo tomu obsahu. Viděl jsem také PDF dokumenty, které měly časové razítko paralelně s podpisem. Tedy rozhodnutí bylo vydáno v daný den a vteřinu, ale kdy přibyl podpis? (Jednalo se o vnitřní podepisování)

    Proč mají lidé vůbec řešit problémy s prokazatelností dokumentu? Bublina splaskla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).