Hlavní navigace

Názor k článku David Grudl: Open source je komunismus a nefunguje. Ideální je ho nedělat od Petr - Grudl má právdu v tom, že čr je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2018 12:12

    Petr (neregistrovaný)

    Grudl má právdu v tom, že čr je malý trh, kde i když nabídnete dobrý produkt lidé nejsou ochotni skoro nic platit a věta o příspěvcích 3,5K měsíčně u projektu co používají firmy co na něm vydělávají miliony měsíčně sedí jak prd**el na hrnec.

    Druhá věc je ta, že Nette se v dnešní době ve světové konkurenci již NEDOKÁŽE prosadit, svou dobu za posledních 10 let prošvihnul. Jediné řešení by bylo to komplet přepracovat, ale to se nikdy nestane, protože by to musel od základu začít přepisovat úplně jiný team programátorů se zkušenostmi ze světových projektů.

    Když to vemu kolem a kolem má pan Grudl obrovské štěstí, že je tak moc orientovaný na peníze (navzdory tomu co se snaží v rozhovoru tvrdit), že se mu podařilo vypumpovat alespoň 110K měsíčně. Nad tím už nemůže snad nikdo soudný v ČR only projektu brečet, protože takovou částku měsíčně se tu snad nedaří vybírat vůbec žádnému projektu.

    Takže opak prezentovaného v rozhovoru je pravdou, pan Grudl není vynikající programátor (spíš to bude světový nadprůměr) jak si asi mylně myslí, ale je naopak SKVĚLÝ promotér a prodejce opensource, protože dokázal i v takové zemi jako ČR vymáčkat z komunity podprůměrného frameworku 110K měsíčně.
    Možná kdyby napnul tímto směrem své snahy naplno u jiných lepších produktů, nestačil by se divit, kolik by vydělal peněz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).