Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku David Grudl: Open source je komunismus a nefunguje. Ideální je ho nedělat od Tomáš Roll - Na jedné straně se musím smát dětinskosti pana...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2018 13:47

    Tomáš Roll (neregistrovaný)

    Na jedné straně se musím smát dětinskosti pana Grundla, který by chtěl jen programovat, přidávat nové featury, dělat co chce a někdo by mu to měl platit. Měl by dospět a udělat z toho normální byznys a firmu. A taky se trochu umazat od toho podnikání. Nebo se někde nechat zaměstnat a Nette dodělávat po večerech.

    Na druhé straně nepřestávám kroutit hlavou nad názory některých přítomných, že pan Grundl má vůči nim nějaký závazek. Žádný nemá, vážení, je to OS, dodělejte si to sami. Že vy potřebujete opravit nějakou chybu? No to je váš problém, potřebnost zatím ještě není nejvyšším imperativem.

  • 5. 8. 2018 20:59

    David Grudl

    Budu se v této diskusi opakovat asi počtvrté, ale na této „dětinskosti“ stojí řada úspěšných open source projektů, mrkněte třeba na Vue.js nebo jak se platí vývoj Varnishe http://phk.freebsd.dk/VML/. Nebo dalších stovek projektů na Patreonu nebo OpenCollective.

    Jinak máš pravdu, že neplatící uživatelé si myslí, že mohou být nejnáročnější zákazníci a stále žádat opravy, nové verze, dokumentaci atd. Pochopitelně na to nemají nárok. Já se nabízím to dělat a chci za to finanční podporu. To je obchod, to není dětinskost. Když nebude zájem podporovat, nebudu to dělat. A tak je to fér.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).