Hlavní navigace

Názor k článku David Horad (Huawei): S NÚKIBem to nechci vzdávat, varování značně poškodilo náš byznys od mfrd - Problém Taiwanu je jiná otázka. Taiwan z mezinárodního...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 3. 2021 12:25

    mfrd

    Problém Taiwanu je jiná otázka. Taiwan z mezinárodního práva není uznaný stát. Minimálně ze strany ČR a formálně patří Číně. I když status quo je jiné. Všichni Taiwan akceptují, ale dávají si pozor na diplomatické hledisko. Proto bych vůbec nepřihlížel, jestli se Čína vzteká k něčemu špatnému. Z hlediska diplomacie je to její povinnost.

    Obdobně se nadává na Rusáky, že lítají v balstkém moři a nemají zapnutéodpovídače a neidentifikují se. ( Podle mezinárodních smluv tu povinnost nemají), ale vnitro politicky v definici nepřítele se to hodí ukazovat na špatného.

    Tajné služby jsou od toho, aby špehovali každého. Domnívat se, že jiná demokratická země nebude vydírat představitele jiné země je lichá. Z tohoto hlediska nesmím věřit nikomu a důležité věci hlídat i před "kamarádem". Nesmí se zapomínat, že účel světí prostředky viz. např. ekonomická špionáž kauza Airbus atp. Případně v politické rovině odposlech Merkelové.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).