Hlavní navigace

Názor k článku Dejme šanci etické internetové žurnalistice od Gilhad - Pokud vim, tak eticka internetova zurnalistika neni zakazana...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2007 12:29

    Gilhad (neregistrovaný)
    Pokud vim, tak eticka internetova zurnalistika neni zakazana a nejsou ji kladeny omezeni vetsi, nez jakekoli jine internetove zurnalistice ci cinnosti. Ovsem se na ni vztahuji take stejne zakony. Stranky vetsinou nebudou navstevovany proto, ze budou mit v zahlavi takovou ci onakou vetu nebo logo, ale proto, ze budou mit zajimavy obsah podany zpusobem, ktery ctenari chteji.

    Je dobre, pokud si nejaka redakce stanovi svuj vlastni smer a bude se ho drzet. Spousta lidi se vraci na stranky proto, ze jim vyhovuje smer, kterym jsou vedeny a ze ocekavaji, ze pokud se jim v minulosti libil obsah, tak je velka sance, ze se jim bude libit i nadale. Samozrejme neexistuje smer, ktery by vyhovoval kazdemu, takze si stranky vybuduji sve publikum podle sveho zamereni.

    Takze sanci eticke internetove zurnalistice muzou dat autori stranek tim, ze se zacnou chovat urcitym zpusobem. Ale publikum maximalne muze dat sanci tim, ze "ustoji" kratkobobe problemy pri prechodu a na stranky se vrati - vic od nej nejde ocekavat. Pokud budou stranky kvalitni a zajimave, pritahnou si lidi. Pokud se budou pouze ridit smernicema, tak jim to bude houby platne.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).