Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Deset obrazových technologií, které mohou změnit zážitek z televizního vysílání od petr - No já nevím,ale 3D technologie není zas až...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2017 16:57

    petr

    No já nevím,ale 3D technologie není zas až tak špatná.To,že se výrobci rozhodli tuto technologii ignorovat je podle mého hloupost.Pros­tě,jednou za čas se rád podívám na film ve 3D,pokud je dobře udělaný.A pokud se podíváte kolik lidí si na torrentech stahuje filmy ve 3D,tak nás je docela dost,koho to zajímá.Jediná věc,která od sledování 3D obsahu někoho odrazovala,mohly být brýle.Doufal jsem,že se výrobci zaměří právě na toto a vymyslí technologii bez brýlí.Ale takových paradoxů bylo už v minulostí víc,v dobách videorekordérů také vyhrála VHS a přitom existovaly jiné lepší varianty.

  • 29. 9. 2017 17:51

    Michal Kubeček

    Nejvíc mne překvapilo, že se prakticky všichni výrobci rozhodli 3D odstřelit zrovna v době, kdy už víceméně padla výtka ohledně nedostatku obsahu. Takže teď jsme v situaci, kdy v některých žánrech prakticky všechna mainstreamová produkce vychází (i) na 3D BD, combo 3D + 2D stojí u nového filmu o stovku víc než samotné 2D, u starších často ani to, ale na nových televizích si je nepřehrajete, pokud se na to při výběru vysloveně nezaměříte (což ale znamená udělat kompromisy jinde).

    Já jsem třeba ještě v roce 2015 předpokládal, že moje další televize bude mít 3D tak nějak automaticky, protože kromě malých a low-end modelů ho měly všechny. O rok později ale najednou bylo všechno jinak, takže těch pár 3D BD, která doma z různých důvodů mám, už si nejspíš nepřehraju nikdy (ne že by mi to zase až tak moc vadilo, snad až na Gravitaci a nějaké dokumenty).

  • 29. 9. 2017 20:55

    xsc

    Protože potřebovali něco nového - 4k a nebyli schopní vyrábět 4k 100Hz panely. Tak to radši odstřelili úplně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).