Hlavní navigace

Názor k článku Dětská pornografie vs. šifrování zpráv. Co má přinést nové nařízení Evropské komise? od Michal Kubeček - Hezké věty nejsou ten hlavní problém, horší je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 5. 2022 16:46

    Michal Kubeček

    Hezké věty nejsou ten hlavní problém, horší je ta asociace s něčím vnímaným negativně tak všeobecně, že si každý dvakrát rozmyslí, jestli se odváží vystoupit proti a riskovat, že bude obviněn z napomáhání "těm hnusákům" (nebo rovnou, že bude asi jedním z nich). U takových témat je často jakýkoli pokus o racionální diskusi odsouzen k nepochopení a člověk je umlácen koncentrovanými emocemi založenými na projekcích něčeho, co vůbec neřekl.

    Před časem jsem třeba při návštěvě svých rodičů jen poznamenal, že mi nepřijde košer, když v nějakém "investigativním" pořadu o silně medializovaném případu vraždy malé holčičky, který sledovali, ukazují podezřelého (který IIRC nebyl ani obviněn) takovým způsobem, že ho pravděpodně každý, kdo ho znal, musel poznat. Hned jsem si vyslechl, že se zastávám sprostého vraha a jak bych se na to asi díval, kdyby to byla moje dcera atd. Přitom nejsilnější "důkaz" proti tomu člověku bylo to, že ho někdo viděl poblíž místa činu s dalekohledem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).