Hlavní navigace

Názor k článku DI-WAYT-1000E: miniaturní terrestrický přijímač MPEG-2 od Skočdopole - Padl tu řečnický dotaz: Pořídit si něco úplně levného,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2011 8:16

    Skočdopole
    Padl tu řečnický dotaz:

    Pořídit si něco úplně levného, co mi momentálně na čas vystačí a budu to stejně muset časem nahradit, nebo doufat, že dnes koupený přístroj, schopný přijímat něco perspektivnějšího, stojí za ten příplatek?


    Odpovídám jednoznačně - koupit to nejlevnější co mi stačí teď maximálně s výhledem + 1rok. Kupovat a platit navíc technologie které možná budou mít význam za 2,3, 5 let je kravina. Tady jde o to že člověk se zaměří na jednu technologii a úplně mu utečou ty ostatní.

    Řeknu příklad - dnes někdo zavěští a koupí si super stb s MPEG4 za 2 tisíce. Uběhnou 2 roky a ukáže se že měl klidně pravdu - v MPEG4 se bude vysílat všechno. Ale ouha! Koupil stb bez nahrávání a najednou by chtěl nahrávat. A za dva roky už bude nahrávání v každém stb a možná i prohlížet web a možná i vařit kafe.

    Co z toho plyne? V dnešní době rychlého vývoje je blbost něco kupovat "dopředu". Za max. 2 roky se objeví tolik nových vychytávek že člověk nestačí čumět.

    A ještě odbočka - kouknětě kolik "chudáků" dneska prodává na Aukru špičkové CRT telky za které dali před pár lety 20, 30 i víc tisíc. Průměrná prodejní cena 82cm CRT je 1500 Kč... To asi hovoří za vše..
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).