Hlavní navigace

Názor k článku Dial-up: ISDN nebo klasickou telefonní linku? od Alexandr Nový - Nevěděl by někdo z praktiků: 1) Dá se nějaký...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 1. 2001 22:31

    Alexandr Nový (neregistrovaný)
    Nevěděl by někdo z praktiků:
    1) Dá se nějaký ISDN modem 'vypnout' ve smyslu aby dial-up přístup z počítače byl hardwarově znemožněn (něco jako když normálně vypnu klasický externí analogový modem) a přitom připojená telefonní analogová zařízení dál fungovala? To co nabízí standardně Telecom lze sice vypnout ze sítě, ale pak nefunguje nic (takže si nezatelefonujete, nezafaxujete atd. a taky se k vám nikdo nedovolá - takže bacha, myslím že bez UPS to nemá smysl). Nemožnost hardwarově vyřadit komunikaci mezi modemem a počítačem považuji za bezpečnostní nedostatek. I když vím, že majitelé interních modemů jsou na to zvyklí, mě osobně to vadí.
    2) Jak je to s faxováním z počítače? Musím si nechat analogový faxmodem nebo jsou ISDN modemy taky faxmodemy?
    3) Jak je to s vytáčením telefonních čísel z počítače? Funguje přes ISDN modem třeba 'Phone dialer' (a samozřejmě bych ještě chtěl, abych si mohl vybrat, na které připojené zařízení se bude vytáčet)?
    4) Kromě klasických ISDN modemů existují ještě tzv. ISDN LAN modemy (vlastně je to síťový hub sdružující navíc ISDN modem). Výhoda je možnost připojit více počítačů a taky vyšší rychlost připojení počítače k ISDN modemu (nevýhoda samozřejmě vyšší cena). Má někdo praktické zkušenosti (s ohledem na zhora položené dotazy) i s tímto? A taky by mě zajímalo, zda LAN modemy dodávané Telecomem jsou (jejich síťová část) 10 nebo 100 Mbit-ové (nebo snad dokonce duální).
    Tisíceré díky za každou odpověd.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).