Hlavní navigace

Názor k článku Digimedia 2016: Statistika nuda je, má však cenné údaje od anonym - Občas na vypln.to vyplním pár dotazníků, abych pomohl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2016 12:56

    bez přezdívky

    Občas na vypln.to vyplním pár dotazníků, abych pomohl lidem s jejich "výzkumy". Celkem často mě zaráží, že autoři vlastně pořádně neví, co chtějí zjišťovat. Formulace dotazů je také častým kamenem úrazu. Pravidlo, že při škálování možných odpovědí by se nemělo používat lichých variant, aby odpadla středová možnost nevím a dotazující se musel částečně nebo zcela přiklonit k jedné misce vah, také mnohým nic neříká. O to mě více zarazil dotazník renomované firmy. O koláči prezentujícím výsledky pomlčím, protože odpovídá úrovni žáka 1. stupně ZŠ.
    Hned první otázka...Máte představu, co znamená pojem digitální pozemní televizní vysílání, tzv. DVB-T? Pokud odpověděli negativně, tak pro ně dotazník končil a nebo přišlo vysvětlení, aby mohli dále pokračovat? V druhé otázce...přiz­působit...Proč se nezeptali,zda museli třeba obměnit příjimače (přístroje)? No a ...druhá vlna...je jen třešnička na dortu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).