Hlavní navigace

Názor k článku Digitalizace domácnosti stále uspokojivě nedořešena od Nodar - vyloudil jste mně na tváři (trochu smutný) úsměv,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2013 10:02

    Nodar

    vyloudil jste mně na tváři (trochu smutný) úsměv, protože ten neutěšený stav také nechápu. Asi to reflektuje poptávku, která je skoro nulová (běžný spotřebitel se děsí slov jako NAS, MM centrum, DLNA ..), takže musíme počkat dokud nehodí na trh někdo jako Apple hezky balený komplet "TV & NAS & repro přes AIR" a pak to najednou začnou všichni kopírovat.
    Jinak já mám zmíněný Logitech DUET a trochu se děsím co budu dělat, jestli umře. Naštěstí už asi existují varianty jako Logitech Touch nebo WD Live ovládané pomocí mobilu/tabletu. Jsou to sice dva krámy, ale pro uživatele se ovládání stejně smrskne na aplikaci v mobilu, což lze tolerovat.
    Koupi TV také odkládám mj. kvůli neexistenci dokonalého modelu, který zastoupí můj levný čínský MM player. Všechny ty slovutné TV značky neumí to, co dokáže každá druhá krabička za 1-2000 Kč.
    Ale alespoň jsem mezitím vyřešil nahrávání na pozadí, což je také věc kteou výrobci TV záměrně ignorují a řešit to externě jsem nadále nechtěl. Takže mám USB tuner strčený v Synology NAS a ten ovládám přes tablet/mobil na úrovni - programování přes EPG plus mohu jeho živé vysílání streamovat (vč. přepínání kanálů) tamtéž a pochopitelně i na stolní PC. Konečně spolehlivě funguje i nahrávání seriálů (na jedno kliknutí celá série) a umožňuje nastavit časový přesah záznamu - paráda. Takže po nové TV už budu chtít "jen" to DLNA :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).