Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Digitální děti od Ladislav Zajicek - Desit se prilivu pocitacovych udelatek do zivota, neni...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 2. 2001 15:23

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Desit se prilivu pocitacovych udelatek do zivota, neni v poradku. V poradku by bylo, umet jim pridelit takovy post, ktery jim nalezi. Tj. rozvijet osobnost spuntu (sorry, children:) komplexne a pomuze-li to, pouzit i nastroj (pocitac je jednim z nich). Samozrejme, ze pocitac je nastroj pro vsechny, zatimco dlato pro sochare, skalpel pro doktora atd.

    Plakat nad tim, ze dnes lidi neumeji uzlove pismo, by byl podobny ulet, jako plakat nad tim, ze se dnes pise hlavne na klavesnici. Zpusob sdelovani myslenek je u klavesnice jiny nez je u psani brkem po papire a jiny, nez byl u uzloveho ci klinoveho pisma. Tak to holt je a bude pri kazde zmene. "Klavesnicove deti" budou stejne dobre i spatne, jako jakekoli jine pred nimi.

    Narustajici prvky sociopatie maji zcela jine priciny a svadet je na existenci pocitacu, je nesmysl. Mozna, ze velka cast lidi, hltajicich TV, jako je Nova aj. americky TV shit, zblbne i z pocitacu. Ja jsem si ale ani u geeku nevsiml, ze by - krome sve roztomile pocitacove silenosti, ktera je ale vlastni kazdemu profesnimu potrhlikovi - byli nejak mimo schopnost zajimave - a srandovne! - komunikovat. Cili - jak nezblbnout (nenechat se zblbnout), to je to, oc tu bezi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).