Hlavní navigace

Názory k článku Co přinese digitální kabelové vysílání DVB-C

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2005 15:36

    rollfree (neregistrovaný)
    Jsem velmi zvedavy na praktickou realizaci zavadeni DVB-C.
    Dle meho nazoru velka vyhoda analogove kabelovky je v tom, ze mohu snadno a lacino rozvest TV signal po byte a mit bez problemu dostupnou televizi vsude, kde to povazuji za vhodne. Pri dnesni velmi nizke cene TV prijimacu jiste mnoho (vetsina?) uzivatelu pouziva vice nez 1 TV prijimac.

    A jak na to s kabelovkou, kde musim pouzit STB a navic mohu pouzit jen ten jeden jediny, ktery jsem ke svemu uctu dostal prideleny ?

    Konkretne ja jsem se prestehoval z lokality pokryte CTV do mista, kde CTV neni k dispozici. V puvodnim bydlisti jsem mel zapojeny celkem 4 TV prijimace (obyvak, kuchyne, loznice atd.) a bez analogove CTV nejsem schopen dosahnout podobneho komfortu jako drive. Poridil jsem si UPC Direct, jenze to funguje prave s tim jedinym STB (resp. mam jen jednu pristupovou kartu) a tak bud muzu sledovat TV jen na jednom miste, nebo maximalne diky modulatoru muzu sledovat vsude stejny program. A to dnes, ve 21. stoleti...

    U te satelitni "kabelovky" UPC Direct to chte-nechte povede k tomu, ze budu muset zrealizovat sdileni pristupove karty, tedy porusit smluvni podminky. Ale jinou moznost prilis nemam - jedna TV mi nestaci a vice karet mohu ziskat jen za cenu placeni vice pripojeni, coz je neumerne drahe (i tak je ten jediny satelitni ucet drazsi nez moznost mnohonasobneho pripojeni na puvodni analogove kabelovce).

    Vzhledem k tomu, ze s podobnymi (a diky nemoznosti mit vice STB jeste horsimi) problemy se jiste budou setkavat zakaznici pri pouziti DVB-S, tak jsem velmi zvedav, jestli vyhoda vetsiho mnozstvi prenasenych programu vyvazi zminene komplikace.

    Navic s rostoucim pokrytim signalem DVB-T budou pribyvat TV prijimace a dalsi zarizeni primo s integrovanym DVB-T tunerem, tak by mozna "polovicate" reseni s analogovym filtrovanim TV kanalu (tedy stejne, jako se to deje dnes) a vyuzitim prenosu DVB-T bez sifrovani mohla byt lepsi varinta. Diky mnohonasobne vetsimu mnozstvi prenasenych programu by se pak daly vyrobit i podrobneji delene uzivatelske balicky programu, nez je to dosud.

    rollfree
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).