Hlavní navigace

Názor k článku Digitální rozhlas dorazil na sever Čech. Teleko spustilo vysílač v Liberci od anonym - Teleko odjakživa provozuje Proseč, viz. http://www.teleko.cz/index.php?page=prehled_provozovanych_vysilacu BBC 99.2 takže od...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2012 21:03

    bez přezdívky

    Teleko odjakživa provozuje Proseč, viz.
    http://www.teleko.cz/index.php?page=prehled_provozovanych_vysilacu
    BBC 99.2 takže od začátku tvrdím a předpokládal jsem,, že to logicky dají na Proseč. Nic méně dva lidé, hovořící přímo s p.Řapkem tvrdili, že to dají na Ještěd. Musel jsem tedy toto brát jako vážnou věc a že to tedy asi bude na Ještědu.
    Osobně jsem mile překvapen, že to je na Proseči, protože to skvěle běží. Ještědu nevěřím ani, co by se za nehet vešlo, viz. Mux 3 DVB-T a lokální Mux ReVi od skokanských můstků, kdy prostě nechodí ani jedno ani druhé. Takže Proseč je pro mne podstatně větší jistota a taky to z Proseče prostě jede a to parádně. Na Ještědu by to bylo zase buh ví kde a možná by to vůbec nešlo.

    Rádia. To je otázka. Současný stav by mi v pohodě stačil. V pohodě. Fakt dobrý. Bohužel se obávám, že to bude horší a to o dost. Tedy ČRo provádí Duhanovu reformu. Zlikvidují Česko, potom Leonardo a s největší pravděpodobností i Wave. Tím tzv. digitální stanice ČRo v podstatě zmizí. A tím samozřejmě dojde i k poškození digitalu tedy DAB/DAB+ protože Radiožurnál a obdobné nechutnosti ČRo, ty jsou všude dostupné na FM. Ovšem bohužel. Tak to bude. Duhan tzv. digitální stanice ČRo zlikviduje. Samozřejmě, když by to nebylo v ČRo banda naprosto tupejch hńupů dal by se jako digitální nasadit ČRo Jazz či ČRo dětské a dala by se udělat taková nabídka aby vyzvedávala digital tedy DAB/DAB+ nad FM. Bohužel zdá se, že toto ta banda hajzlů v ČRo vůbec nemá a to ani v nejmenším v úmyslu. Co se týče soukromníků to je poněkud problematické. Dance rádio se ztáhlo na příkaz Lagardere. Naštěstí bylo nahrazeno rádiem SeeJay, kteří si velmi správně uvědomili příležitost. Jedinou další perličkou pak je rockové radio GAMA, které se tak k nám např. dostalo o půl roku dříve, protože šmejdi z RRTV chtějí o liberecké FM jednat až v červenci. Takže jo. Ovšem to je tak vše. Dál není zájem. Přitom myslím si, jsou subjekty, které by toho mohly využít např. Radio Samson, Radio Sázava a další a další. No bojí se a nechce se jim. Bohužel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).