Hlavní navigace

Názory k článku Díky sčítání lidu česká veřejná správa v online statistice dohnala Evropu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 3. 2012 8:40

    kolemjdoucí (neregistrovaný)

    "... jen každá čtvrté, ..."
    "V průběhu řasu stoupá ..."
    "Naprosto běžnou (94 procent) souřástí ..."

  • 28. 3. 2012 9:27

    Míra.S (neregistrovaný)

    Ten závěr:
    „Internet se rozšiřuje do firem i domácností, občané necítí potřebu připojovat se přes veřejně přístupná místa,“ vysvětlila autorka studie Eva Skarlandtová.

    nelze vysvětlovat tak, že je potřeba tyto veřejně přístupná místa rušit, neboť právě tato možnost je pojistkou proti neúměrnému zdražování připojení k internetu! Pokud se mám kde připojit "zadarmo" jen s nutností osobního nasazení mám měřítko kolik jsem ochoten připlatit za komfort nevyužívat právě toto osobní nasazení. Podobně nutí různá xxxFREE sdružení ostatní komerční ISP k seberegulaci, neboť jim vytvářejí nákladové zrcadlo.

  • 28. 3. 2012 9:29

    jejeje (neregistrovaný)

    Pokud autor myslel odeslání žádosti nebo přístup ke "svému spisu" v rámci MPSV - státní sociální podpory tak tady za 6 let v nemalém okrese doputovaly elektronicky 2 podání - první zadal kolega testovně a druhé bylo odmítnuto protože žádost podepsal manžel elektronicky a žádala manželka....

    Ps: díky "odpovědnému vedení a řízení úřadu práce z ministerstva" se na všech úřadech ještě celý leden tiskly formuláře z internetu, protože nebyly Objednány nové typy, čímž se tedy docela zkreslily statistiky alespoň v rámci MPSV....

  • 28. 3. 2012 9:38

    jejeje (neregistrovaný)

    Jo a ještě, když už pomlouvám - statistiky:

    Víte jak se v tomto tisíciletí počítají statistiky na MPSV - SSP?

    - jediná úřednice na MPSV, která má přístup k aplikaci shromažďující statistické údaje o aktivních žádostech rozešle email, aby každý vedoucí oznámil počet aktivních žádostí. Vedoucí nemajíce žádné nástroje ani možnost jak toto zjistit udělají odhad počtu žádostí (vycucají z prstu), mno a z tohoto odhadu potom vznikají ty nádherné statistiky, kdy výsledkem je buď pokles nebo navýšení výsledného čísla dle požadavku jak by měl výsledek vypadat.

    Mimochodem, ÚP ČR za nové systémy zaplatí polovinu než před rokem - skvělý to výsledek kazí jenom maličkost že za tu polovinu peněz dostanou třetinové služby.

  • 28. 3. 2012 10:07

    krakonoš (neregistrovaný)

    Každá statistika je jen přesný součet nepřesných čísel. My jsme sčítání úspěšně sabotovali; formuláře jsme převzali s tím, že je pošleme poštou, odjeli na tři týdny na Slovensko a následně s nimi na chatě zatopili v kamnech. Stalo se to, s čím jsem počítal; totiž ticho po pěšině. Je otázka, jak relevantní data z takto zorganizovaného sčítání vlastně jsou.
    P. S. a jakékoli další akce tohoto typu hodlám sabotovat i nadále! Do toho, jestli mám počítač, nebo internet a t. d. a v jak velikém bytě bydlím totiž nikomu nic není!

  • 2. 4. 2012 18:52

    K.J. (neregistrovaný)

    A já jako blbec se snažil odeslat vyplněný formulář v PDF-ku na ČSÚ a nic. Až mě po 20 minutách napadlo si zkusit vypnout firewall. Nikde to nebylo zdůrazněno. Přece slavníi programátoři od ČSÚ to nebyli přece schopni naprogramovat jen v obyčejných WWW-stránkách.
    Já to chápu. To by přece byla fuška, kdyby museli převádět formuláře připravené v PDF-ku do tiskárny na podobný grafický tvar v HTML. To přece dnes nemůže od našich IT-expertů nikdo chtít. Oni když nějakému senilovi na ČSÚ vysvětlili, že to nejde, tak ti tyhle odborníci z ČSÚ to brali vážně. Možná internetově zpracované formuláře sčítání mohly být daleko většího procenta.
    Ale neřešitelné problémy by se pro ony IT-experty na ČSÚ vyskytly v HTML-vstupech úplně někde jinde. Probíralo by se nejspíše i v novinách, proč jsou formuláře napsané jen pro MSIE a pro jiné prohlížeče tam některé věci chybí. A to by přece žádný náš HTML-šmudla nepřežil, kdyby si ještě musel opatřit tři různé prohlížeče a v nich si své geniální styly a scripty vyzkoušet. Tak hluboko by se žádný IT-odborník přece neponížil. Když někdo chce s naším slavným úřadem komunikovat elektronicky, tak si musí sám obstarat software, pod kterým jsme to my sami byli schopni jedině naprogramovat. - A to je podle mě hlavní důvod, proč za Západem v internetovém přístupu zaostáváme. Nikoliv kvůli blbým a chudým uživetelům, ale kvůli neschopných IT-tvůrcům, kterým stále není schopen nikdo u nás poručit!

  • 28. 3. 2012 22:36

    Hrdý čechoobčan Věrák Pohl (neregistrovaný)

    v té evropě jsou nějací divní..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).