Hlavní navigace

Názor k článku Discovery Channel přejde v dubnu na širokoúhlý formát 16:9 od Jack - Minulý týden jsem si shodou okolností o tomto...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2012 14:49

    Jack
    Minulý týden jsem si shodou okolností o tomto problému s Discovery dopisoval. Nevěřili byste, jak bylo složité se k někomu dostat. Většinou buď emaily neodejdou správným směrem - těch adres mají více a ne všechny jsou funkční - anebo se neobtěžují odpovědět vůbec. Nicméně, poštěstilo se mi a nakonec zareagovali.

    Přechod na 16:9 se bude týkat více mutací - jak CEE (Central & Eastern Europe), která se chytá u nás např. v kabelu UPC a má grafiku v angličtině a logo vpravo, tak i verze pro Maďarsko.

    Dobrou zprávou je i to, že konečně začali uvažovat o tom, že navýší rozlišení ze směšných 544x576 na 720x576 - tak, jak to má správně být, ale z nějakého důvodu není.

    No a na závěr není do budoucna vyloučeno ani počeštění grafiky, ale na to se vážou i reklamy, atp. Tohle zatím není jisté vůbec.

    A proč ostatní dokumentární kanály v 16:9 zatím nevysílají? NGC i NGC Wild by opravdu chtěly, už delší dobu, ale zaprvé na to nejsou momentálně finance a zadruhé to blokují Maďaři, kteří s tím mají problém (nejen technický, ale i psychický). U Viasatů to je trochu lepší, jelikož ty už vysílají aspoň v Letterboxu, ale dostat z nich odpověď je prakticky nemožné. No a History Channel začne vysílat v 16:9 v první polovině roku.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).