Hlavní navigace

Názor k článku Diskuse na Novinkách – prázdné, sterilní a ve znamení marketingu od rednex - Odhaduji jako hlavní důvod bod číslo 3). Mnoho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2009 15:57

    rednex (neregistrovaný)
    Odhaduji jako hlavní důvod bod číslo 3). Mnoho lidí, včetně mě, již narazilo na hrozbu právního postihu a podobné tlaky, pokud okamžitě neodstraní z nějaké diskuse nebo článku někomu nepohodlné názory nebo informace. A to i v případě zcela zapadlých diskuzí s desítkami čtenářů na celkem banální témata. V případě novinek muselo jít o tlaky mnohem většího kalibru.
    Pokud by šlo o uváděnou kvalitu diskuse, nebyl by problém udělat diskuse dvě: "kvalitní" pro registrované čtenáře, a "veřejnou" pro ten anonymní zbytek, který zrovna nemá zájem ověřovat, jak dbá náš soudní systém na svobodu slova.
    A nakonec můj osobní pohled: na novinky jsem chodil kvůli diskusím. Článek jsem letmo prolétl, většinou jen základní fakta, bezcenou novinářskou omáčku vynechal a šel do diskuse, kde se dalo vyfiltrovat občas něco zajímavého, jindy aspoň nějaká vtipná hlášku stylu "své srdce vylil tak upřímně, že by ho někdo začal nějak trestně stíhat".
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).