Hlavní navigace

Názor k článku Diskuse na Novinkách – prázdné, sterilní a ve znamení marketingu od Bochi - Před pár týdny jsem na toto téma sepsal...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2009 23:52

    Bochi (neregistrovaný)
    Před pár týdny jsem na toto téma sepsal úvahu na http://viktor.johanesville.net/blog/2009/02/27/vypousteni-diskusni-zumpy/ . A dnes se víceméne potvrzuje, že šlo opravdu o dobrý krok. Autor článku nepokládá změnu k lepšímu a argumentuje řádovými poklesy počtu přísvěků. Jako by to snad bylo nějakým měřítkem kvality.
    Když se podívám na diskuse Novinek teď, najdu tam toho sice mnohem méně, ale procento slušných příspěvků k věci je nesrovnatelně větší. A raději 5 rozumných příspěvků k tématu z padesáti, než jich lovit 10 z 3000. Podle autora článku u spousty diskutujících je vidět, že hodně lidí nepochopilo, že Noviky nejsou diskusní server ani chat a z toho plyne ta ventilovaná dotčenost. Zkrátka hodně lidí vychází z úplně špatného předpokladu a není pak divu, že se cítí ublížení nebo ukráceni na "právech".
    Nicméně považuji za vadu, že v nových komentářích na Novinkách chybí stromová sruktura. Rovněž uváděné uživatelské údaje jsou trochu příliš a nefér k obyvatelům menších obcí. To jsou ale víceméně technické záležitosti, které se dají doladit. Základní změna spočívala v přístupu přispívat anonymně nebo neanonymně, a z tohoto pohledu byla ta změna dobrá.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).