Hlavní navigace

Názor k článku Dita Přikrylová (Czechitas): Žen v IT je pořád málo, letos ale našimi kurzy prošlo už 10 tisíc lidí od anonym - Co na to říct, opět se tváří že,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2019 12:16

    bez přezdívky

    Co na to říct, opět se tváří že, že jediný důležitý ukazatel, je poměr žen a mužů a pokud není 50/50, tak je to špatně. A při tom jste si to sám krásně vyvrátil u těch skandinávských zemí (u nichž jste si vymyslel číslo, aby se vám to hodilo do pohádky). Jak sám říkáte, jsou tam benevolentní k ženám, přesto ten poměr má daleko k 50/50.

    Fascinuje mě, že si myslíte, že pro sociální výzkum nemusíte znát jediného člověka, kterého se to týká, či o nich něco vědět. Možná vás to překvapí, ale každá statistika vyžaduje dostatečný statistický vzorek, a když místo zkoumaní tohoto vzorku pro vyvození závěrů používáte statistiku úplně jinou, opravdu to je nicneříkající. Vy zřejmě neznáte žádnou ženu, které by se to týkalo, podle vaší odpovědi na otázku, kolik jich znáte, úplně mimo téma.

    Doporučuji Vám na svět nekoukat pouze černobíle a nevyvozovat závěr (který se snadno prodává, ale je velmi jednostranný) jen z nejakého názoru, který jste se dočetl v bulvárním článku či kde. Názor, že pokud je v každé profesí zastoupení žen a mužů 50/50, je to jediná správná cesta. To je věru nebezpečné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).