Hlavní navigace

Názor k článku Diváci nesledují reklamu aneb skupina Nova jako iniciátor nebo brzda dalšího vývoje od PaiaTPC - Ještě cca před rokem mi na vypnutí veškerýho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2018 9:19

    PaiaTPC (neregistrovaný)

    Ještě cca před rokem mi na vypnutí veškerýho balastu stačil AdBlockPlus s ElementHiddin­gHelper, bylo čistý i zive.cz, videa na idnesu i YT, omezil jsem jím i ten nekonečnej rejstřík "další články z internetu" na portálu seznam.cz.
    Jenže ten ABP mi asi shazoval Firefox, nevím to jistě, ale prohlížeč velmi často padal při refreshích stránek, taky ABP přestával fungovat, když weby začaly s generováním náhodný sekvence znaků do url adres reklam (klikátkem jsem vyčistil stránku, ale po obnovení tam byly zas, ať jiný nebo stejný).
    Přešel jsem na hodně chválenej uBlock origin, ale ten mi připadal ještě horší, skrývání prvků se do blacklistu zapisovalo pro tu konkrétní stránku a ne pro danou doménu serveru či vůbec obecně pro všechny. Čili místo 98% to odfiltrovalo sotva 40% statickýho balastu a 0% z videí. Pak jsem našel, že přepnout ho do modu "pro pokročilé", dává víc možností obecný blokace, obnovil jsem omezení nekonečnýho výpisu na portálu seznam.cz, ale pořád nevím, jak se zbavit balastu s náhodnejma url a nevím, jak zablokovat vsuvky ve videích na YT, jakýkoli další pokusy s filtracema vedou ke ztrátě videí a částí stránek se skutečným jejím obsahem. Nejsem sice programátor, ale v html kódu se vyznám, spíš mi chybí podrobnej českej manuál či popis toho uBlocku, kde by se vysvělovalo, co a jak se děje při přepínání jednotlivejch voleb u názvů domén (zelená = povolit, červená = zakázat, ale šedá = ???, či žádná volba bílá = ???)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).