Hlavní navigace

Názor k článku DKIM – dopisy ověřeného původu od Michal Krsek - Obavam se, ze si nerozumime. HTTP a Gopher...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2007 16:10

    Michal Krsek
    Obavam se, ze si nerozumime. HTTP a Gopher jsou dve aplikace a dva ruzne svety. V pripade, ze byste chtel zavest nejak CMTP (Complex Mail Transfer Protocol), musel byste zajistit nejake brany ze stareho do noveho systemu a musel byste presvedcit uzivatele (tj. administratory), aby odmigrovali do noveho.

    V pripade, ze byste mel nejake brany, pak by se tyto chovaly bud transparentne (a propoustely treba spam) nebo by zasahovaly do obsahu (a nejaky e-maily nepropoustely), coz je prusvih.

    Co se tyce moznosti stahovani dat z odesilajiciho serveru, tak se obavam, ze jde zcela mimo filozofii e-mailu. E-mail je davkova sluzba a jako takova nemuze spolehat na nejake on-line zdroje. I dnes jsou zeme, kde je vytacene pripojeni velkym vydobytkem. A uzivatele z technto zemi pouzivaji stejnou sadu protokolu jako uzivatele treba Nizozemi nebo Jizni Koreje.

    Co se velikosti tyce, je to otazka na konkretniho administratora konkretniho systemu. Napriklad technicky model onech gigabajtovych schranek freemailu je zalozen na tom, ze vetsina uzivatelu nebude dostavat zadne velke e-maily a tim schranku nenaplni.

    Protoze uz v oblasti jednotek TB se dostavate do problemu s cenou diskovych subsystemu a kdyz budete mit byt jen desetitisice uzivatelu a kazdy bude mit gigabajt e-mailu, tak to bude pomerne draha legrace.

    Mimochodem, obcanske sdruzeni, ktere financuji, ma velikost e-mailu omezenou na 10 MB a velikost INBOXu na 50 MB.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).