Hlavní navigace

Názor k článku Do tří let nakoupí diváci v Česku statisíce set-top-boxů od Pamětník - Ať se nám to líbí nebo ne, pokrok...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2007 17:35

    Pamětník (neregistrovaný)
    Ať se nám to líbí nebo ne, pokrok se zastavit nedá. Teda síla peněz. Určitě by nebylo nutné přecházet z analogu na digitál, kdyby neexistovaly podnikatelské plány nahustit do diváků ještě více placených programů a služeb. V analogu na to není prostor a proto se digitalizuje. Někdo se časem chytí na vysoké rozlišení, na větší nabídku programů, někdo na příjem filmů na přání, někdo bude nakupovat přes TV a někdo prohrávat peníze v loteriích. To a nejen to by mohl digitál umožnit. Časy, kdy se dalo na čb TV koukat i 20 let skončily. LCD a plazmové displeje už tolik let nevydrží a rychlost obměny TV technologií se bude v nejbližších letech spíše zvyšovat. Jako je to podobně u mobilů.
    Jediný problém je v tom, že dříve nebo později bude muset na DVB-T(S) přejít každý, i když by mu dosavadní sestava dobře sloužila i nadále.
    Problém připojení STB na TV v autě moc velké procento diváků nebolí a na druhé straně to až tak velký technický problém není. DigitMod T1 je malý, s napájením 12V. Spíš je zatím za jízdy překážkou úroveň homogenity signálu a výběr příznivější normy pro mobilní příjem.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).