Hlavní navigace

Názor k článku Dobrá rada nad zlato od aya.ware - JH mi prostě mluví (resp píše) z duše....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2009 15:22

    aya.ware (neregistrovaný)
    JH mi prostě mluví (resp píše) z duše.

    Po 10ti letech v oboru jsem na to už relativně zvyklý - vyvinuly se u mě obranné mechanismy bránící můj klid na práci a tak vzácnej volnej čas:-)
    Naprostou "jedničkou" jsou z mého pohledu příbuzní, sousedi a v těsném závěsu asistentky GŘ apod.

    Rád se s Vámi podělím o pár postřehů které se mi osvedčily:-)

    1.nikdy nepřistupte na návštěvu spojenou se servisním zásahem. Návštěva tetičky se totiž promění v neskutečný "masakr" kdy Vás pod drobnou záminkou, většinou posadí před PC které díky strýčkově vášni v pornu obsahuje více malware než skutečného SW.Budete tam do noci a stejně nic neopravíte:-)

    2.všechny požadavky požadujte striktně do mailu(nejsem u PC, vecer na to třeba mrknu - požadujte max detailní zadání) - nelépe se posílá žadatel do /dev/nul emailem :-) A navíc se nikomu nebude chtít psát obsáhlý email a čekat až vy odpovíte...

    3.nepokoušejte se vysvětlovat že jste linuxový guru/programator/cisco specialista/IT manager a že tohle není zrovna Váš šálek čaje. Žadatele většinou stejně neví co to znamená:-)

    a za 4. nebojte se občas někoho seřvat - asistentka která má v popisu práce 8hod denně koukat do outlooku musí vědět jak vytisknout kalendář. Pokud ne - není způsobilá svoji práci vykonávat. (Vyjímku delám pouze v případech že je fakt hodně sexy) :-)

    přeju všem klid na práci.

    -AW-

    PS: během psaní tohoto příspěvku jsem úspěšně odrazil líného žadatele s dotazem jak se dělá kontingenční tabulka - a zda bych mu ji zpracoval - naštestí ovládám pouze SQL:-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).