Hlavní navigace

Názor k článku Dobrá rada nad zlato od anonym - jeste dodam par postrehu: 1) pokud po vas chce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2009 9:16

    anonymní
    jeste dodam par postrehu:

    1) pokud po vas chce nekdo neco, co bezne nedelate, nedelejte to a svoji odbornost vysvetlete. Pokud je vase specializace pro bfu nepochopitelna, pouzijte analogii typu pokud vas boli bricho, nejdete k ocnimu a pod.

    2) na banalni dotazy neodpovidejte, je to ztrata casu. Pokud vas pak ten dotycny oznaci za idiota, tak jeho nazor pravdepodobne nebude pro vas zivot dulezity

    3) slozitejsi vypomoc si uctujte cenou na hodinu do te vyse, na kolik se cenite. Zkuste si zavolat pravnikovi o nejakou radu nebo aby vam treba jen tak vypracoval smlouvu, schvalne co vam odpovi.

    4) jestlize nekdo opravdu neco chce, musi pro to taky neco udelat. Kdyz chci ridit auto nebo ovladat pracku, tak se to musim aspon trochu naucit. Pokud je nekdo liny, odmita naucit se minimalni zaklady, nebo se nejak jinak vymlouva, tak ma smulu a neni duvod, aby za pc vubec sedal.

    5) pokud jste v situaci, ze pracujete ve firme na pozici v IT, ktera primarne nesouvisi s techn. podporou, ale firma si zazila, ze k vam muzou kdykoliv prijit a cele to preroste pres unosnou mez v ramci vasi dobroty a strachu, abyste nebyl oznacen za arogantniho kolegu, je to vase chyba. Resenim neni byt zly na kolegy, ale vysvetlit sefovi problem. Pokud neni sef uplny debil, urcite provede vlastni opatreni. Napr. muj byvaly sef na moje upozorneni, ze nestiham svoje zadani kvuli holkam z marketingu a jejich excelem, si je pozval, serval na tri doby, ze muj cas je drahy a pokud neco nevi, at jdou za nim anebo ze ja udelam skoleni. Holky se sefa baly, zbytecne se na nic neptaly a tak si vetsinu problemu vyresily nakonec samy.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).