Hlavní navigace

Názor k článku Domažlická digitální revoluce trošku pokulhává od MUF - Mno, k těm FTA programům dodám následující. Ad...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2007 13:35

    MUF (neregistrovaný)
    Mno, k těm FTA programům dodám následující.
    Ad 1) Je dražší, ale kvalitněšjí a variabilnější.
    Ad 2) Máte pravdu, ale DVB-T netrpí tolik rozlišením 720x576 , ale prostě někdy je tam vidět ztrátová komprese kvůli nízkému bitrate a obraz místy kostičkuje a rozmazává se.
    Ad 3) myslel jsem především programy v angličtině, němčině nebo francoužštině, znalost alespoň 2 těchto jazyků má patřit k všeobecnému rozhledu. Pokud chybí multiplex B, tak např. TV Viva pro mladé může nahradit Óčko. ČT 24 OK, osobně ho občas sleduji, ale je to podle mě menšinový program. ČT4 sport má úpměrně omezenou nabídku atraktivních přenosů (Je to dáno finančně) a opravdu 2. německá liga v házené nebo floorbal není to, co bude pro většinu lidí tím pravým impulzem. To radši Eurosport s reklamam a klidně ve svahilštině.Satelit nabízí navíc Primu a slovenskou TA3.
    Ad 4) Problém vidím v tom, že kromě TV Óčko a ČT24 digitalizace přinesla samé Bčkové a amatérské projekty. Navíc Óčko začalo dříve satelitně a oba programy jsou nabízeny všemi 3 satelitními providery. Jsme malý trh a lokalizace do čj něco stojí. Pokud nebude DVB-T na komerční bázi, sotva se dočkáme programů a la Discovery Channel, Eurosport česky.

    Primárně mi na celém tom humbuku kolem DVB-T vadí, že je večřejnost matena, že získá digitální kvalitu. Ano. svým způsobem ano, ale ta kvalita je mnohdy horší než kvalita analogová. Upřímnější by bylo uvádět.Chytnete jeden vysílač a trochu to zrní? Dobrá, zkuste DVB-T a pravděpodobně chytnete místo 1 programu 5 v trochu lepší kvalitě.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).