Hlavní navigace

Názor k článku Domažlická Hostouň nainstalovala satelitní držáky téměř k ničemu od Pamětník - Z pohledu hospodáře považuji popisované řešení za naopak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 1. 2010 7:15

    Pamětník
    Z pohledu hospodáře považuji popisované řešení za naopak vysoce efektivní. Nákup držáků pro všechny byty si jistě vyžádal jen zlomek nákladů, které by si vynutila instalace kompletního satelitního příjmu pro všechny nájemce. "Koza se nažrala a vlk zůstal celý".

    Nemusí se řešit náročné představy o svobodné volbě konfigurace satelitního příjmu u jednotlivých partají. Je na každém, jaký přijímač a pro kolik přístrojů si pořídí. Není omezen počet přijímaných satelitů, ani transpordérů. Opravdová satelitní svoboda, po které i zde často někteří touží. Ideální stav.

    Nyní již vážně. Samozřejmě považuji toto řešení za příšerné. Dobrovolně si nechat svoji nemovitost "ozdobit" čímkoliv, na čem se nájemce dohodne se satelitním technikem. Pro některé, sociálně slabé nájemníky, může být DVB-S řešení i nepřiměřeně drahé. Sice konverze jakéhokoliv DVB příjmu do klasického analogu je často technický i uživatelský paskvil, ale pro mnohé to představuje nulové náklady na přechod k digitálu. Už je mi také jasné proč Nova ponechala na Vraním vrchu své analogové vysílání. Právě pro takové své postižené diváky, kteří nejsou z jakéhokoliv důvodu schopni řešit a financovat jiný příjem, než analog. To je ta Nova na své diváky, kterým postačuje sledování jediné stanice, hodná. Že?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).