Hlavní navigace

Názor k článku Domažlické digitální turbulence po 31. říjnu 2008 od Pamětník - Možná jste chtěl tím přáním hezkého dne tuto...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2008 18:01

    Pamětník
    Možná jste chtěl tím přáním hezkého dne tuto nedůležitou konverzaci již ukončit. Moje poslední reakce byla na Vámi citovaný požadavek tuctového diváka, že "Divák který si ten set-top-box koupí chce mít nabídku televizí kompletní a ne jen něco s tím že zbytek bude teprve za čas.". Proto jsem uvedl, že tuto podmínku nesplňuje dnes ani satelitní přijímač. Ten "zbytek" zkrátka prozatím ještě neexistuje. Jak velký ten zbytek bude, už není až tak důležité.
    I pro ČRa by asi bylo zajímavé spouštět naráz dvojice a nebo trojice MUXů. Proč to nedělají, když by o to měli diváci tak vehementní zájem? Protože pro to Nova a Prima nechtějí udělat podmínky. Ty, díky svým dlouholetým analogovým licencím, zdržují uvolňování kanálů po analogu. Nebudeme přece řešit vousatou otázku, co bylo dříve, slepice nebo vejce. Má být dříve dost stanic do MUXu bez vysílatele a nebo se má vysílat jen monoskop do zdi/éteru? Tolik volných frekvencí nemáme, aby mohl analog nerušeně pokračovat vedle nového digitálu.
    S ostatními poznámkami není třeba polemizovat. Každý by to možná definoval jinak, ale obecně jsou pro mne přijatelné. Já jsem pokračoval v dialogu hlavně proto, že některá fakta se netýkají jen přímo domažlických digitálních turbulencí, ale DVB jako celku. Už ale opravdu z mé strany stačilo.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).