Hlavní navigace

Názor k článku Doménové jméno - dílo autorské? od Luděk Šorm - Vážený pane Kápo, píšete: "Jednal jsem v dobré víře,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 4. 2002 16:36

    Luděk Šorm (neregistrovaný)
    Vážený pane Kápo,
    píšete: "Jednal jsem v dobré víře, jak jsem již uvedl v článku z 5.3.2002 na Lupě." Nevím ani, kdo jste, co jste "v dobré víře" udělal, ani o který článek se jedná. Netuším ani, zda s tím mám něco společného.

    Pokud můj článek chápete jako aprílový žertík, máte na to právo. Již jsem si na to zvykl: v roce 1998 mi tzv. odborníci tvrdili, že doménové jméno není důležité, když prohlížeč má funkci oblíbených položek (Favorites)...

    Způsob, jakým parafrázujete odborné tvrzení pana Smejkala, snad ani za komentář nestojí. Nikdo netvrdí, že "prohlásíme-li doménové jméno za autorské dílo budeme ignorovat další normy (hlavně z oblasti soutěžního práva)". To je samozřejmě nesmysl, ale vztah autorského práva k ostatním normám má již léty vytříbenou judikaturu.

    Důvod, proč jsem zvolil formu osobního přiznání se k autorství je jednoduchý: chtěl jsem upozornit na možnost jiného pohledu na vznik doménových jmen, avšak nejsem kompetentní vykládat zákony a nechci zevšeobecňovat. Svá doménová jména jsem si vymyslel a považuji se za jejich autora.

    Máte-li, vážený pane, nějaká autorská díla, nemusíte se k nim hlásit a ani je za autorská považovat nemusíte. Nikdo Vás nenutí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).