Hlavní navigace

Názor k článku DREAMSKY Trio TSC-90: profesionální Combo finder za velice příznivou cenu od anonym - A o to právě jde. Drahé vybavení sice...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 10. 2014 12:37

    bez přezdívky

    A o to právě jde. Drahé vybavení sice z fušera neudělá profesionála, ale pro opravdového profesionála je určitá úroveň vybavení nutným standardem. U profíka přes antény tedy vybavení profesionálním přístrojem - pokud se tím hodlá živit.

    Tato hračka z recenze sice ukáže nějakou část hodnot signálu, ale nikoliv veškeré podstatné informace k tomu, aby člověk stanovil v případě problému jeho příčinu. Postrádá to echo detekci, neukazuje to pořádně spektrum (podobnou omalovánku neberu jako spektrální analyzér) a x dalších funkcí, které jsou pro profesionální detekci signálu nutné. Zejména v případě, že je signál problematický, rušený a podobně.

    Pro to, aby člověk zamířil anténu na nejsilnější signál a nebo si orientačně zobrazil spektrum a změřil pár parametrů to stačí, jako profesionální přístroj pro instalace STA a ITA to nevyhovuje.

    Nenarážím na to, že by takovýto přístroj neměl existovat. Ostatně třída "hobby" výrobků, se kterými lze často při zkušenostech docílit rozumných výsledků své místo zajisté má ve všech možných oborech, TV/SAT nevyjímaje.

    S čím ale naprosto nesouhlasím je označovat tyto přístroje přídavkem "profesionální". Takové přístroje jsou funkčně a cenově jinde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).