Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku DST-10CI - transkodér, který převádí DVB-S na DVB-T od Pevy - Zařízení je to opravdu velmi mazané, řešení TV...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2009 15:51

    Pevy
    Zařízení je to opravdu velmi mazané, řešení TV rozvodů se tím může stát velmi zajímavé a elegantně vyřešené. Jistě půjde nastavit multiplex tak, aby maximálně využil datový tok (nemusí se brát ohled na podmínky šíření, degradaci signálu odrazy atd.). Na druhou stranu si nemyslím, že by ta cena byla až tolik zajímavá (při dnešních cenách výpočetní a přijímací techniky). Ale třeba možnost rozvodu HD programů (které budou ještě dlouho pouze na satelitech), včetně českých (Nova HD a zakrátko i ČT HD) je podle mne hodně zajímavá - i s výhledem do budoucna.
  • 13. 5. 2009 19:05

    Horal (neregistrovaný)
    Určitě je to jedna z možností jak přidat satelitní programy do STA v plné kvalitě a bez nutnosti rekonstrukce anténního rozvodu (může být klidně i ve VHF), mít možnost rozbočení, atd. Zároveň je to šance minimalizovat počet individuálních parabol. Ještě by to chtělo o něco zlevnit. Pro činžák nebo řadovku s několika byty je to pořád hodně.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).