Hlavní navigace

Názor k článku Důvěřujte odborníkům: IPv6 doomsaying v praxi od Galapetr - Mohl by mi prosím někdo osvětlit, jaké reálné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 8. 2010 10:48

    Galapetr (neregistrovaný)
    Mohl by mi prosím někdo osvětlit, jaké reálné výhody nabízí přechod na IPv6 uživateli, který má přidělenu alespoň jednu veřejnou adresu IPv4 , má malý SOHO (IPv4 only) router (za ním svou síť) , vše včetně VOIPů mu funguje a je spokojen? Nemíním do budoucna (že bude moci využívat nové služby až je někdo napíše), ale čím IPv6 takovéhoto uživatele motivuje k investici do nového HW, které IPv6 dovoluje a otravování providera aby mu také tu IPv6 adresu (tedy blok adres) přidělil?
    (O nutnosti změnit přemýšlení raději ani nemluvím).
    Pokud taková motivace neexistuje, (já jí zatím nenašel), pak je mi líto, ale IPv6 je opravdu jen zlatým kladivem vymyšleným akademiky odtrženými od reálného života.
    Moje zkušenost je taková, že aby se věci rozšířily bez problémů a rychle , musí je lidé chtít sami (samozřejmě dobrý marketing lidi dokáže zblbnout aby to chtěli).
    Ale IPv6 nemá prostě co nabídnout. Takže se dá předpokládat, že cesta k zavedení IPv6 bude ještě velmi dlouhá a trnitá. A něco se možná začne dít až v okamžiku kdy nedostatek IPv4 adres začne tížit koncové providery.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).