Hlavní navigace

Názor k článku Důvěřujte odborníkům: IPv6 doomsaying v praxi od admin. - > stejně musíš držet IPv4 NAT...server ti nemá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2010 20:49

    admin.
    > stejně musíš držet IPv4 NAT...server ti nemá jak doručit odpověď
    ano zde by to bylo jakoby za tou první IVP4 částí adresy byly za NATem (tedy spíše PATem) ty rozšířené IP adresy ... takže by to fungovalo...

    >Jinak v příkladu C máš chybu...
    Ale nemám IPV4 síť přenese kompletně paket včetně rozšířené adresy o které vůbec nic ani nemusí vědět a to samozřejmě oběma směry. IPV4 síť komunikuje s IPVDJN sítí úplně stejně jako s IVP4 sítí.

    >Ale osobně se obávám, že i takovýto protokol, i kdyby byl kdoví jak úžasný, by zamrzl na tom, že by žádný poskytovatel obsahu jako první nechtěl být DJN-only. Stejně jako dnes a zítra nikdo nebude chtít být v6-only.

    No jo jenže IPV6 přináší ten průser, že víceméně máš počítač připojený do dvou sítí (dualstack) kde v každé síti panuje jiné směrování a jiná pravidla, kdežto IPVDJN by na koncové stanici byla pouhým rozšířením protokolu a to že IPVDJN prochází bez problémů IPV4 sítěmi by právě mohlo přinést výhody rozšířeného adresování pro komunikaci mezi zdroji a cíli stejné úrovně. Internet nejsou jenom hromadné zdroje obsahu, ale i například vzdálený přístup do podnikových sítí. No a podívej se - dokud bude existovat jediný provider který není IPV6ready (a nejen mobilní), u kterého se může připojit do sítě můj uživatel , pak musím stejně zůstat i IPV4 a NATu/PATu. Zatímco v případě IPVDJN můžu mít oba konce v IPVDJN a komunikace mi bude běhat nezávisle na tom, jaká technologie je po cestě.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).