Hlavní navigace

Názor k článku E-booky v roce 2014: dvojnásobné tržby a bída v nabídce od A.S. Pergill - e-knihy může prodávat automat, naprogramovaný na nějakém serveru...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2015 9:42

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    e-knihy může prodávat automat, naprogramovaný na nějakém serveru (a slušně naprogramovaný bude mít i vyřešeno spadnutí toho serveru). Jeho náklady (klimatizace boxíku s elektronikou a spotřeba energie) jsou nepatrné,protže ten server bude dělat ještě spoustu dalších věcí a tohle bude pro něj vedlejšák a náklady se budou dělit mezi všechny komerční aktivity na něm běžící. Obchod nebude nikdy zavřený, ani když věřící hovada odhlasují povinné zavření obchodů v neděli a povinnou návštěvu kostela (nebo mešity). A nikdy nebude mít vyprodáno, pokud budou právní vztahy mezi nakladatelem a autorem reflektovat realitu e-booku.
    Pokud to bude provozovat knihkupec jako vedlejšák k prodeji papírových knih (nebo knihovník při jejich půjčování), jak navrhuji výše, tak se náklady na něho budou dělit mezi tyto dvě činnosti. Nehledě k tomu, že kvalitní prodavač automaticky provádí poradenskou činnost typu "když vás zajímá A, tak zkuste ještě B a C od stejného autora a v podobném stylu tu máme ještě D, E, F a G".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).