Hlavní navigace

Názor k článku E-maily světu dokořán: tématický spam snadno a rychle od mset - To, že vývoj spamovacích metod nezastavíme zjišťuji, když...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2008 21:55

    mset (neregistrovaný)
    To, že vývoj spamovacích metod nezastavíme zjišťuji, když už mi nechodí spamy s náhodně generovanou adresou, ale přímo na mé jméno. K tomu je tam ještě info, že jsem si sám sobě poslal spam (odesílatelem spamu jsem já). Zvláštní je, že na tohle nereagují ani běžné filtry - příkaz smaž poštu od: moje mailová adresa, nefunguje.
    Pokud se jedná o osobní schránku, kde si lze do filtru nastavit od kterých lidí chci poštu přijímat, je situace ještě dobrá (pochopitelně při zachování principu nesdělování této adresy veřejně).
    V případě, že chcete něco nabídnout (službu, zboží), musíte mail. adresu zveřejnit. Navíc ji ještě nemůžete každých čtrnáct dní měnit!
    Zkušenosti: mám svoji adresu, kterou dávám jen vybraným osobám, a tam mi přistane cca 20 spamů denně. Většina skončí ve spamovém koši, bohužel i s některými maily od vybraných lidí. Ve schránce s "veřejnou adresou" je to tak 200, někdy i 300 spamů za den - je to schránka bez firemní nabídky.

    Je to úděsné. Napadá mě snad jedině útok na vybraný spamerský server. Domluvit se s mnoha lidmi (desetitisíci a více) a posílat v jeden časový úsek spamerskému serveru hodně mailů x mnoho lidí, třeba by ho to vyřadilo na den či dva z provozu. Je to ale nerealizovatelný nápad, protože adresu odesílatele se nedozvím a teď ještě s novým vynálezem, že jsem odesílatel sám, je to už absolutně nemožné!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).