Hlavní navigace

Názor k článku Místo papírového dokladu přichází elektronická faktura ISDOC od Jan Angelovič - Asi tak před rokem jsem psal do jedné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2009 9:25

    Jan Angelovič (neregistrovaný)
    Asi tak před rokem jsem psal do jedné diskuse, že by se mi něco takového hodilo a vida, nejsem sám. Doufám, že to zapracují banky do svých internetových bankovnictví.

    Ideální by bylo, kdyby elektronický podpis u faktury dokázala ověřit samotná bankovní aplikace, namísto kontroly u původního příjemce na jeho potenciálně kompromitovaném počítači. Jenže to by vyžadovalo schodu na nějaké množině podporovaných certifikačních autorit, což by byl asi problém.

    A ještě by mi moje banka mohla zřídit emailovou adresu, na kterou bych jednoduše přeposílal došlé faktury. Tato schránka by ale přijímala pouze emaily z mé emailové adresy podepsané mnou zvoleným certifikátem, tak aby se zamezilo podvodným emailům, snažícím se podstrčit mi nějakou falešnou fakturu.

    Tyto platby by se pěkně hromadily v aplikaci a banka by mi každý den poslala email nebo SMS, které platby je třeba ten den uhradit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).