Hlavní navigace

Názor k článku Elektronické knihy: vydavatelé mají problém, čtenáři nikoliv od anonym - Musím říct, že mě osobně tento článek na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 3. 2011 14:46

    bez přezdívky

    Musím říct, že mě osobně tento článek na Lupě velmi překvapil. Většinou se zde setkávám se seriózními a objektivními články. Dle mého názoru tento článek není ani jedno ani druhé.
    Spíše naopak - přijde mi jako tolikrát opakované rčení, ne-li přímo výmluva: já nechci krást - to "oni" mě nutí.
    Nechci nikoho soudit - nemám na to právo a sám bych navíc pohořel, protože ohledně mediálního obsahu bych také nemusel mít úplně čisté svědomí. Co bych si ale na rozdíl od autora tohoto článku netroufl, je - "vykřikovat" na veřejnosti místy nesmyslné a nereálné (dle mého názoru) názory na to, proč se vlastně nedají u PalmKnih ebooky kupovat (nevím proč zrovna u PalmKnih, když eshopů s ebooky je u nás víc a obdobně fungujících. Tím spíš, když tyto názory se dají přeložit do prostého veřejného alibizmu a schováváním se za anonymní masy podobně se chovajících čtenářů.

    Na adresu Palmknih musím říct, že se mi jejich přístup líbí a jako čtenář proti němu nemám sebemenší výčiku - použité "sociální DRM" je podle mě téměř geniální nápad, který čestnému čtenáři nemá nejmenší důvod vadit - ba právě naopak. Většinu svých papírových knih si také podepisuji! Proč nemít podepsány i elektronické? Osobně bych nebyl ani proti, kdyby knihy byly podepsány kupujícím na základe kryptografických algoritmů - podobně jako bývají emaily nebo bankovní e-dokumenty. Já si přece e-knihu nekupuji proto, abych ji hned dal okopírovat všem okolo. Naopak - stejně jako u papírové knihy - když ji někomu půjčím, mám ji podepsanou, aby se mi zas bezpečně vrátila. A stejně jako papírovou ji nebudu půjčovat osobám, kterým plně nevěřím!

    Jen tak dál, pánové z českých ebook eshopů. Držím Vám pěsti a přeji, aby se Vám dařilo prolamovat "ledy" autorů a vydavatelů, staromódně a zoufale se držících trochu již přežitého papíru...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).