Hlavní navigace

Názor k článku Elektronické knihy: vydavatelé mají problém, čtenáři nikoliv od vigo - V prvé řadě se bavme o nakladatelích a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 3. 2011 9:44

    vigo (neregistrovaný)

    V prvé řadě se bavme o nakladatelích a ne vydavatelích. Vydavatel dělá periodické tiskoviny (noviny, časopisy, atd.) a hudbu. Jinak trochu nechápu rozhořčené názory mnohých lidí, kteří zde nad nakladateli lamentují. Myslíte si, že bude všechno hned a v obrovském množství? Ačkoliv elektronické knihy existují jako takové poměrně dlouho, v českých končinách se o nich začalo pořádně mluvit až v minulém roce a za tu chvíli je nových ebooků již poměrně dost.

    Zkuste se nad tím trochu zamyslet a podívat se na to i z druhé strany. Jako nakladatel bych zde mohl stejně nadávat a plivat špínu na čtenáře, že čtečku má zatím jen pár lidí a že si knihy kupuje jen pár lidí.

    Situace je taková, že ze strany nakladatelů je problém v tom, že si musí nový způsob prodeje knih ošahat, vyzkoušet, naučit se je dělat, aby čtenář při čtení netrpěl a počkat, než se čtečky knih dostanou mezi více lidí, kteří budou za knihy platit a naopak čtenáři musí chvíli počkat, že je to něco nového, co nemůže být hned, stejně jako jiné technologické novinky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).