Hlavní navigace

Názor k článku Erika Luzsicza analyzuje důsledky prodeje televizní skupiny Nova od dvb-t? - Podstatným faktorem pro rozhodování NOVA TV a FTV...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2017 11:20

    dvb-t?

    Podstatným faktorem pro rozhodování NOVA TV a FTV Prima co a kdy vypnout v FTA DVB-T, může být měření sledovanosti, které je dnes diverzifikované jen na "ty velké" a atmedii. Díky každodennímu vzorku účastníků panelu (1600 garantovaných domácností z 1800 celkem) je sledovanost kanálů zastoupených atmedia de-facto na úrovni statistické chyby, což vyhovuje těm velkým, protože měření považují za jakousi "libru" podloženou jen tím, že oni s dělením revenue souhlasí a trh je fixně rozparcelovaný. Tedy krok a s tím související riziko, kterým by se "ti velcí" npřipravili byť o jediný procentní bod, musí být vyváženo měřením sledovanosti, které zajistí, že jejich revenue zůstane přinejmenším zachováno. Osobně si tedy myslím, že do doby, než bude nový tendr na provozovatele peoplemetrového měření se nic převratného nestane.

    PS: Kdyžtak mě prosím nekamenujte. :) Neúčastním se on-line fór, právě kvůli častému zvrhnutí od tématu do osobní roviny. Toto je zcela mimořádná vyjímka, protože téma zpoplatnění FTA komerčních stanic je pro mě důležité a zajímá mě zpetná vazba od odborníků na můj pohled na věc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).