Hlavní navigace

Názor k článku Eurotel neposkytuje informace nevhodným uživatelům od JP - V současné době vytvářím KOMERČNÍ web, který je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2003 0:15

    JP (neregistrovaný)
    V současné době vytvářím KOMERČNÍ web, který je postaven především na formátu SVG - je to mimochodem standard definovaný W3C (www.w3.org/TR/SVG), na který ovšem v praxi se*e Baryk - tedy všechny prohlížeče.

    Existuje v podstatě jediná možnost - doinstalovat si plug-in od Adobe; ten má cca 2 MB a je dostupný (http://www.adobe.com/svg/viewer/install/main.html) pro snad všechno normální platformy.

    Ale ejhle, copak se to stane, když to nainstalujete? Netscape (Mozilla a podobný běsy) na tomhle pluginu padaj - bůhví proč. Prohlásili to za standard. Mozilla má jakousi vývojovou verzi, která, cituji (http://www.mozilla.org/projects/svg/): "For various reasons, official Mozilla builds will not include SVG support for the near future. One of the issues is that we use Raph Levien's rendering library libart, which is only licensed to be used under the terms of the LGPL and not the standard Mozilla MPL/GPL/LGPL tri-license". Takže kulový - ale až od verze cca Netscape 6 (co já vím, co je to za jádro, co si mezi sebou všechny ty Mozilly a podobný sdílej) - předtím prostě v pohodě.

    SVG je přitom naprosto úžasný formát - dovoluje například přes DOM přístup ze stránky na jednotlivé obsažené prvky, dynamický generování (animaci, efekty) - prostě fantazie.

    A já vím, co bude na úvodní stránce - TENHLE WEB POUŽÍVÁ SVG (STANDARD W3C) - JEDINÝ PROHLÍŽEČ, VE KTERÉM UVIDÍTE OBSAH, JE IE - A JESTLI HO NEMÁTE, SORRY, ALE JE MI LÍTO).

    A prostě mě nebudou zajímat. To promile lidí, kteří budou přicházet ze všech těch Konquerorů nebo dokonce Lynxů, je mi srdečně fuk.

    Přesně TOHLE je totiž to, proč doslova nenávidím všechny "free-bezva-boží-prohlížeče" - je to zbastlenina, kterou lepí pár šílenců a už se nenajdou další šílenci, kteří by byli schopni (ochotni) třeba ten SVG plugin dodělat - nebo to implementovat přímo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).