Hlavní navigace

Evolveo Android Box Q5 4K nabídne Ultra HD a velice dobrou výbavu

26. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Evolveo
Ta mj. spočívá už i v českých aplikacích, jako jsou O2 TV, Voyo, Prima Play, HBO GO či iVysílání České televize. Je tu ale také přístup do archivu televize Markíza.

Plným jménem se mu říká Evolveo Android Box Q5 4K Quad Core Smart TV a v dubnu, kdy bude uveden na trh, přijde na 2590 Kč.

Jde o multimediální přehrávač podporující, jak uvádí tisková zpráva, hardwarové dekódování videa H.265/HEVC v rozlišení až Ultra HD (4K) do snímkové frekvence maximálně 60 sn./s. Postaven je na čtyřjádrovém 2,0GHz procesoru a pětijádrovém grafickém procesoru ARM Mali-450. Vše doplňují 2 GB operační paměti RAM, vnitřní 8GB flash disk a mechanika paměťových karet SD.

Díky konektoru USB napojíte i pevný disk, další rozhraní podporuje systém USB OTG pro přímé propojení dvou USB zařízení a je tu i HDMI 2.0, optický audio výstup, ethernetové rozhraní, Bluetooth 4.0 a Wi-Fi (802.11 b/g/n) s podporou funkce Wi-Fi Miracast.

BRAND24

Vše zastřešuje operační systém Android 5.1 s přístupem na tržiště aplikací Google Play, připojit můžete i bezdrátovou klávesnici, myš nebo třeba Evolveo Flymotion.

Rozměry boxu jsou 120 × 120 × 18 mm, hmotnost 220 gramů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).