Hlavní navigace

Názor k článku Evropa má téměř 300 zpravodajských televizí. V Česku chybí komerční alternativa od Pamětník - Snažím se porozumět této "ideologické" přestřelce, ale nejde...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2013 8:28

    Pamětník

    Snažím se porozumět této "ideologické" přestřelce, ale nejde mi to. Opravdu se nedomnívám, že ČT24 automaticky likviduje jakoukoliv komerční zpravodajskou stanici. Ani nestojím o to, mít k dispozici tendenční stanici nabitou reklamou a ještě bulvárnějšími příspěvky, než již existují ve zprávách komerčních stanic. Žádná česká soukromá BBC nám opravdu nehrozí. Ona se serioznost zpravodajské stanice nevytvoří nalitím milionů do startu nového formátu, ale desítkami let seriozní práce.

    Nakonec se nemohu zbavit dojmu, že česká komerční stanice by jen uváděla a komentovala události z principu pouze podle zadání majitele a neobrážela by skutečnou náladu a stav naší společnosti. Což koresponduje s účelem podnikání a tyto "zákony trhu" chápu a neodsuzuji. Víru v "čistou" pravdu a jen pravdu, jsem už zkrátka ztratil.

    Proto mi tuzemská zpravodajská stanice nechybí a proto ani nemám potřebu hledat příčiny tohoto stavu, který mi vyhovuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).