Hlavní navigace

Názor k článku Evropská komise a přechod na DVB-T2. Jak definovat veřejnou podporu? od Pamětník - Sice chápu obavu ČASO z toho, že státní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2019 7:53

    Pamětník

    Sice chápu obavu ČASO z toho, že státní podpora přechodu z DVB-T na T2 může nepříznivě ovlivnit počet přeběhlíků od pozemáku k satelitu, ale výhrady by neměly být zakládány na zcela rozdílných situacích v Německu a Česku. Často se také ozývají hlasy, kritizující regulace z EU, které nepřihlížejí k národním podmínkám. Proto i v tomto případě by měly kroky vlády ČR odpovídat vnitrostátním podmínkám ve využívání televizních platforem a evropské regulace odmítnout.
    Celý ten tlak na omezování pozemního TV pásma plyne z představ, že již dnes, nebo velmi brzo, se i u nás neobejdeme bez masivního rozšíření mobilních datových sítí. Ano, jsou mezi námi spoluobčané, co si již nedovedou představit život bez zapnutého mobilu v ruce. Některé mohou lákat možnosti internetu věcí, ale je to opravdu ta správná cesta do budoucnosti? Nakonec tomu budou chybět jen osobní čipy, pomocí kterých bude EU všestranně ovládat miliony obyvatel Evropy. To opravdu chceme?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).