Hlavní navigace

Názor k článku Evropské akademické sítě od Dusan Bolek - Skoda, az ted jsem si vsiml, ze moje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2001 14:38

    Dusan Bolek (neregistrovaný)
    Skoda, az ted jsem si vsiml, ze moje odpoved z dopoledne tu neni. No mozna jsem trouba a dvakrat jsem to neodklikl i kdyz se mi to nezda. Nu co, zkusim to zrekonstruovat.
    Puvodni prispevek nebyl zcela vazne minen, nicmene kdyz prisla vazna odpoved zkusim reagovat.
    Nikdy jsem prilis nepochopil na co potrebuje akademicka sfera kapacitu, ktera je radove vetsi nez ta kterou vyuziva sfera komercni. Pokud si zavzpominam na stare casy kdy jsem byl na VS, tak maximalni forma komunikace byla predstavovana emaily a sem tam vyuzitim online sluzeb zejmena encyklopedickeho charakteru.
    Tehdy byla kapacita cerstve zupgradovana na 155 Mbps a uz pri teto kapacite se k ni pristupovalo systemem: "no sice se to neda v zivote k nicemu smysluplnemu vyuzit, ale kdyz uz to tu je tak si neco stahneme". Proste to bylo neco predimenzovaneho, nepotrebneho, ale spadlo nam to z nebe za cenu vice nez priznivou tak proc to nevyuzit. Rychlost pripojeni byla limitovana ciste serverem na druhe strane ci podmorskym kabelem a pripojeni skoly bylo bezvyznamne z hlediska limitu rychlosti. Nejsem si jist, ze se od te doby tolik zmenilo.
    Pokud jsou pocitace k dispozici studentum k volnemu pouziti vsude tak jak na jedne nejmenovane skole, tedy 10 pocitacu na vice nez tisicovku studentu tri dny v tydnu na dve hodiny, tak maji zamestnanci co delat aby dokazali (pracovne) vyuzit zbytek 12Gbps konektivity. Dle meho nazoru je to vzhledem k poctu osob na siti nemozne.
    Nemam nic proti stahovacum ci sdilecum souboru, aspon nelezi tato sit ladem. Mam totiz dojem, ze kdyby jich nebylo, tak by na logy z routeru byl velice smutny pohled.
    Co se tyce obratu "coz bylo jest ocekávati" je velice pekny a tesi mne s ohledem na moji zalibu ve sbirani tisku z 19. stoleti, to sem vsak nepatri, jelikoz Lupa jest tematu zcela odlicneho. :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).